BİYOGAZ - SO

Son Güncellemeler

BİYOGAZ

Biyogaz Geri Kazanımı

Biyogaz Nedir?

Biyogaz, evsel atıkları, çiftlik atıkları, gıda atıkları ve enerji bitkileri dahil olmak üzere organik hammaddelerin anaerobik sindiriminden üretilen yenilenebilir bir yakıttır. Ham biyogaz tipik olarak metan (%50-75), karbondioksit (%25-50) ve daha az miktarda nitrojenden (%2-8) oluşur. Hammaddeye bağlı olarak biyogazda eser miktarda hidrojen sülfür, amonyak, hidrojen ve çeşitli uçucu organik bileşikler de mevcuttur.

Neden Biyogaz?

Büyükbaş hayvan ve kümes hayvanı çiftliklerinden biyogaz elde edilmesi, sera gazı emisyonlarını azaltabilir ve biyogazdan metanın geri kazanılması, uygun maliyetli bir yenilenebilir enerji kaynağı sağlayabilir. Geri kazanılan biyogaz elektrik, ısıtma veya ulaşım yakıtı için bir enerji kaynağı olabilir.

Biyogaz geri kazanımı, gıda işleme ve atık su arıtma gibi sektörlerde yaygın olarak kullanılan, kanıtlanmış bir teknolojidir. Tarımda, biyogaz geri kazanım sistemleri hâlihazırda yüzlerce çiftlikte kullanılıyor ve daha binlerce büyükbaş ve kümes hayvanı çiftliğinde de kullanılabilir.

Anaerobik sindirim adı verilen doğal bir süreç biyogaz oluşturur. Anaerobik çürütücüler, biyogaz ve diğer yararlı yan ürünleri üretmek için bu doğal süreçten yararlanan kapalı sistemlerdir. Bu sistemler aynı zamanda kokuları, patojenleri ve atıkları da azaltır.

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz İçin Teşekkürler

Powered by Blogger.