ÇÖREKOTU - SO

Son Güncellemeler

ÇÖREKOTU

Nigella Sativa

ÇÖREKOTU (Nigella Sativa L.)

Neden Çörek Otu?

Farmakolojik araştırmalara göre çörek otunun ihtiva ettiği en önemli bileşenlerinden timokinon maddesi sebebiyle; antitümör, antibakteriyel, antioksidan, antihistaminik, antidiyabetik, antihipertansif, inflamatuvar ve antimikrobiyal, antifungal aktiviteleri de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede etkileri bulunmakta ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir.

Faydaları:

-Çörek otu yağı bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Kalp damar hastalıkları, öksürük ve bronşit, astım hastalığına, mide hastalıklarına eklem ağrılarına ve romatizma gibi birçok hastalığa iyi gelir.
-Cilde iyi gelir.
-Zayıflamaya yardımcı olur.
-Yaraları iyileştirir
-Kabızlığı giderir
-Bağışıklık ve dolaşım sistemine faydalıdır
-Doğum yapan annelerde sütü arttırır.
-Saç dökülmesini engeller.
-Kış aylarında nezle, grip ve öksürük gibi hastalıklara karşı vücutta dayanıklılık sağlar.

Çörek otu yağı her gün içilir mi?

Çörek otuna alerjisi olmayan kişiler aşırıya kaçmadan doğru oranlarda olmak şartıyla, çörek otunu da çörekotu yağını da her gün tüketebilirler. (ben günlük olarak sabahları aç karna 1 tatlı kaşığı alıyorum)

Nigella Sativa
Soğuk pres çörek otu yağı nasıl kullanılır?

1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını 1 bardak sıcak suya karıştırarak buharı solunabilir. 1 yemek kaşığı organik çörek otu yağı yemeklerde, salatalarda doğrudan kullanılabilir. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağı 1 bardak su, meyve suyu, kahve, ile karıştırarak tüketilebilir.

Çörek otu yağı ne kadar dayanır?

Çörek otu yağının raf ömrü ve tüketim süresi için son kullanma tarihi göz önünde bulundurulmalıdır. Normal şartlarda çörek otu yağı ambalajı ve kapağı açılmadan 2 yıl boyunca raflarda durabilir. Kapağı açıldıktan sonra ise, minimum 2 ay içinde tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Doğal çörek otu yağı nasıl anlasilir?

Yağın rengi orijinalinde soğuk sıkımda daha açıktır. Karakteristik çörekotu kokusu soğuk preslenmiş ve naturel yağlarda max 15 meq (Miliekivalan) O2\kilogram olması gerekir. Yağlarda peroksit miktarı oksidasyon derecesi hakkında bilgi verir.

Nigella Sativa
Öğütülmüş çörek otu faydalımıdır?

Çörekotu öğütülür ve bekletilirse içerdiği mucizevî faydaların büyük kısmını kaybetmektedir. Bu yüzden tohum halinde satın alınıp, el değirmenlerinde öğütülerek kullanılmalıdır. Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir.

Çörek otu tozu nasil kullanilir?

Çörek otu tozu; poğaçada, börekte, kurabiye ve salatada kısacası birçok yerde kullanılabilir. Ayrıca çörek otunu düzenli olarak tüketmek için kahvaltıdan ve yemekten yaklaşık bir saat önce bir tatlı kaşığı çiğneyebilirsiniz.

Çörek otu günlük ne kadar kullanılmalı?

İlk defa çörek otu tüketecek olanlar günde 3 kez bir çay kaşığı kadar tüketim yapabilirler. 2 hafta boyunca bu şekilde tüketim yapılabilir. Çörek otu yağı tüketim için tercih edilebilir.

Çörek otu yağı kimler kullanamaz?

Çörek otu yağı; böbrek ve karaciğer hastalığı olan kişilere çok zararlı olabilir. Çörek otunun fazlaca kullanılması, böbrek ve karaciğer hastalığını tetikleyebilir. Bununla beraber gebelik ve emzirme döneminde kullanılması zarar verebilir. Bu yüzden doktora sormadan tüketmemek gerekir.

Peygamber Efendimiz çörek otunu nasıl kullanırdı?

Peygamber efendimizin (S.A.V.) hastalandığı zaman çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içtiği bildirilmektedir. Çörek otu soğuk sıkım olarak da kullanabilir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) bir hadis-i şerifinde "Çörek otuna devam ediniz zira çörek otunda ölümden başka her derde fayda vardır" buyurmuştur.

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz İçin Teşekkürler

Powered by Blogger.