Yetkili Servis-Özel Servis Karşılaştırma - SO

Son Güncellemeler

Yetkili Servis-Özel Servis Karşılaştırma

Yetkili Servis-Özel Servis Karşılaştırma

Yetkili Servis

Özel Servis (Tamirhane)

İşçilik maliyeti daha pahalı,

İşçilik maliyeti daha ucuz,

Orijinal yedek parça kullanır, parça fiyatları daha pahalıdır,

Hem orijinal hem yan sanayi yedek parça kullanır, daha ucuz olabilir veya aynı fiyattır.

Motor elektroniği arıza bilgisi daha fazladır dünya çapında binlerce servis senkronize olarak çalışır, tüm arızalar bir merkezde toplanır, çözümü tüm servislere bildirilir, bilgi paylaşımı servisler arası sınırsızdır. Elektromekanik arıza teşhisinde daha ileridirler. Yeni teknolojilerden yeni nesil motorlardan sistematik olarak haberdardırlar ve sürekli eğitimleri güncellenir.

Sistematik olarak yeni teknolojik bilgi akışı yoktur veya çok azdır, özel servisler arası bilgi aktarımı olmaz yada çok azdır. Yeni teknolojilere erişim imkanları kısıtlıdır. Yeni model araçlara akim olmaları zaman alır.

İlgili markanın tescilli lisanslı ful versiyonlu diyagnostik yazılımını kullanırlar. Bu teknolojiyi özel servislerle paylaşmazlar paylaşırlarsa da çok pahalıya yaparlar.

İlgili markanın lisanlı diyagnostik yazılımları yoktur veya nadiren vardır. Bazıları tüm araçlar için ortak kullanılan diyagnostik yazılımını kullanırlar.

Parça değişimleri müşteriye bilgi verip sormadan yapılmaz, anlamsız gerekli gereksiz işler yapmaz prosedüre göre çalışırlar, fiyatı gereksiz şekilde şişirilmez

Müşteriye sormadan gerekli gereksiz parça değişimleri, tamir ve bakımlar yapıldığı malumdur.

Özel bazı durumlar dışında genelde tamir yapmazlar, bozuksa değiştir prensibi uygulanır. Bu durum arızanın kesin çözümünü sağlıyor olsa da, küçük bir müdahaleyle düzeltilebilecek bir arızanın maliyetini arttırır ve maliyet artışı direkt müşteriye yansır.

Öncelikle tamir mümkünse tamir işlemi yapılır tamir mümkün değilse diğer alternatiflere geçilir, bu durum yapılan işin maliyetini büyük ölçüde azaltır ve müşteriye daha düşük fatura çıkartılır.

“Mekanik tamir” yetenekleri iyi bir tamirciye göre genelde daha düşüktür, çünkü mekanik arızalarla ilgili olarak pratik çözüm üretmezler böyle durumlar için genel prosedür uygulanır. Sistemin çalışması, arızası hakkında kapsamlı fikir yürütmeden ziyade bilgisayarlı diyagnostik cihazın prosedürüne bağlı çalışılır.

“Mekanik” arıza çözümünde daha yetenekli, daha donanımlı ve daha pratik çözümler sunabilmektedirler. Tamir yetenekleri, yetkili servisten daha fazladır, bu durum maliyet olarak müşteriye avantaj sağlar.

Aracı beklerken daha kaliteli ve nezih bir ortam sunabilirler, randevulu çalışma esastır. Daha nazik ve saygılı iletişim teknikleri kullanırlar ve müşteri memnuniyeti daha iyi sağlanır.

Hizmet kalitesi, müşterinin karşılanması ve bekletilmesi konusunda genel olarak daha düşüktür. İletişim konusunda seviye daha düşüktür. Genelde serviste tanıdık birileri olmadan iş yaptırmak belli bir noktadan sonra eziyete dönüşebilir.

Yapılan işlemin ve değişen parçanın garantisi kurumsal olarak verilir. Araçla ilgili tüm kayıtlar düzenli olarak sisteme kaydedilir.

Yapılan tamirin yada işlemin, değişen parçanın garantisi konusu biraz daha kurumsallıktan uzaktır. Parça garantisi verilse de işlemler yeterince resmi-kayıt altında alınmayabilir. Faturası istendiğinde ilave KDV istenebilir. Garanti belgesi-fatura yerine "bir şey olursa biz buradayız" mantığı hakimdir.

Fiyatlar standarttır, indirim ve pazarlık yoktur.

İndirim isteyebilir bunun için pazarlık yapabilirsiniz.


yetkili servis

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz İçin Teşekkürler

Powered by Blogger.