Oto Servise Gidildiğinde Nelere Dikkat Edilmelidir? - SO

Son Güncellemeler

Oto Servise Gidildiğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

oto servis

Oto Servise Gidildiğinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

-Birinci öncelik, aracın en uygun maliyetle en kısa sürede en iyi şekilde nerede tamir ve bakımının yaptırılabileceği olmalıdır. Bunun için servise gitmeden önce, servisin imkanları, çalışanlarının bilgileri, konuyla ilgili birikimleri ve servisin alet ekipman ve teknolojik donanımları konusunda ön araştırma yapılıp gidilecek servis bu kriterlere göre seçilmelidir.

-Araç yetkili servise götürülmeyecek başka imkanlarla tamir ve bakımı yaptırılacaksa da yine benzer kriterler üzerinden ön araştırma yapılıp en uygun yer seçilmelidir.

-Servis yada tamirciye gidildikten sonrada tamir edilecek yada bakımı yaptırılacak kısımların karşı tarafa doğru ve anlaşılır bir şekilde aktarılması önemlidir. Arıza hangi şartlarda ortaya çıktığının karşıya anlatılmasının en iyi yöntemi servis çalışanıyla birlikte yol testine çıkmak ve bizzat arızanın hangi şartlarda ortaya çıktığının yaşanmasını sağlamaktır. Gerekirse bunu yapmak araç sahibi tarafından bizzat talep edilmelidir.
yetkili oto servis

-Test sürüşünün ardından aracı diagnostik test cihazına bağlatarak (mümkün olduğunca aracın orijinal arıza test cihazı olmasına dikkat edilmeli) teknolojik olarak ta arızanın bulunması arızanın giderilmesi açısından oldukça önem taşır. Aracın arıza test cihazına bağladıktan sonraki raporlarının yazılı çıktısının alınması da yapılacak tamir ve bakımların daha randımanlı olması bakımından fayda sağlayacaktır.

-Arıza anlatılıp sonrasında uygun yöntemlerle tam tespiti yapıldıktan sonra, tamir için gerekli parça yada parçaların fiyatı, parçaların ve işçiliğin KDV tutarlarının ne kadar olacağı, ne kadar işçilik alınacağı vs. bilgiler önceden istenmeli, araçta yapılacak her türlü değişiklik, tamir, bakım gibi faaliyetlerin araç sahibinin bilgisi dışında yapılamaması konusunda konuşulmalıdır. Tüm işlemler bittikten sonra yapılan işlerin listelenerek faturalandırılması istenmelidir.

-Eğer aracın serviste yada tamirhanede bırakılması istenirse aracın mevcut km. sinin alınması iyi olur çünkü tamir için bırakılan araçlara mesai saatleri dışında binildiği durumlara rastlanabilmektedir.

-Araç tamir bakım işleri bitirildikten sonra teslim alınırken, arızanın tam olarak giderilip giderilmediğinden emin olunmalı gerekirse test sürüşü yapılması istenmeli, arızanın tamamen giderilmiş olduğundan emin olunmalıdır.

-Aracın tüm tamir bakım, parça değişimi gibi bilgileri düzenli bir şekilde saklanmalıdır, ileride yapılacak benzer işler için hem de satışında alıcıya belgeli olarak ibraz edilmesi işleri kolaylaştıracaktır.

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz İçin Teşekkürler

Powered by Blogger.