Bujiler Nasıl Temizlenmelidir ? - SO

Son Güncellemeler

Bujiler Nasıl Temizlenmelidir ?

Bujiler Nasıl Temizlenmelidir ?

Bujilerin en iyi temizleme yöntemi bu iş için özel olarak üretilen buji temizleme cihazlarıdır, buji temizleme cihazlarının çalışma prensibi basınçlı hava ve kum püskürtülerek bujilerin temizliğinin yapılmasıdır. 

Eğer elimizde buji temizleme cihazı yoksa buji temizliği nasıl ve ne şekilde yapılabilir;

Önce bujiyi ele alınır dik bir şeklide tutarak sallanır, bunu yapma amacı içindeki kirli ve kurum diye tabir edilen kaba parçacıkların düşürülmesidir.

Daha sonra, temiz bir diş fırçası, tel fırçada yada bu işi yapabileceğiniz benzer başka bir aletle kurum bağlamış kısımlar fırçalama yöntemiyle temizlenir, hatta çok fazla kurum varsa yakarak ta bunları bujiden uzaklaştırabilirsiniz.

Buji tırnakları yukarıdaki yönteme benzer şekilde ince zımparayla temizlenebilir, ancak temizleme işlemi yapılırken buji tırnakları kesinlikle eğilip bükülmemelidir buji tırnaklarının arasındaki aralık bozulmamalıdır. 

Buji biriken kirli kurumlardan temizlendikten sonra temiz ve kuru bir bezle güzelce silinir. Mümkün olursa kompresörle basınçlı hava püskürtülerek son temizliğe katkı yapılabilir.

Buji temizliği yapılırken, mevcutta varsa buji temizleme sıvısı, yoksa enjektör (karbüratör) temizleme sıvısı, oda yoksa alkolle ya da benzinle hiçbirisi bulunamazsa da oto sanayilerde bolca bulunabilen balata spreyi kullanılabilir. Islak temizlik yapıldıktan sonra kuru bir bezle iyice silinip kurutulmalıdır.

Yağlanmış buji uçlarında birikmiş kirli yağ ve kurumlar çakmak tutularak yakılabilir bu işlem buji temizliğine bir miktar yardımcı olabilir.

Diğer bir buji sorununu çözme yöntemide  bujilerin yenileriyle değiştirilmesidir.  Bujiler çok pahalı parçalar olmayıp belirli bir süre yada mesafede kullandıktan sonra (ortalama 20-30 bin km.) temizlemek yerine yenisiyle değiştirmek daha pratik bir çözüm olabilir.


buji temizliği

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz İçin Teşekkürler

Powered by Blogger.