Arabamı Tamir-Bakım İçin Nereye Götürmeliyim? - SO

Son Güncellemeler

Arabamı Tamir-Bakım İçin Nereye Götürmeliyim?

Arabamı Tamir-Bakım İçin Nereye Götürmeliyim?

Tüm motorlu araçlar satın alındıktan sonra rutin bakım da olsa meydana gelen büyüklü küçüklü kazalardan dolayı da olsa mutlaka tamirciye, özel servis yada yetkili teknik servislere gitme mecburiyeti bulunmaktadır.

Böyle durumlarda özellikle yeni araçlar için iki seçenek ön plana çıkar;

1-Özel servisler ya da daha genel bir tabirle oto-sanayilerdeki tamirhaneler,

2-Alınan motorlu aracın; marka, model ve cinsine göre üretici firmalar tarafından lisanslı olarak işletilen Yetkili Tamir ve Bakım servisleri.

Motorlu araçların tamir ve bakım için götürüldükleri yer açısından genel teamül yada eğilim şu şekildedir,

Eğer aracın garanti süresi devam ediyorsa ufak tefek istisnalar hariç yetkili servislere gidilir, garanti süresi dolmuşsa sanayide kendi tanıdığımız bildiğimiz yerler yada çevremizdekilerce tavsiye edilen, güvenilir olduğuna ve temiz iş yaptığına kanaat getirilen oto tamircilere gidilir.

Genelde yetkili servislerde nadiren 5 yaşından büyük araçları tamir ve bakım için getirilmiş olarak görürsünüz çünkü bu gibi durumlarda belirleyici faktör aracınıza yapılan işlemler aşağı yukarı aynı olmasına rağmen yetkili servislerin her zaman bir miktar daha pahalı olmasıdır.

Bununla birlikte aracımı hangi servise götürmeliyim sorusunun asıl cevabı, götüreceğiniz yer ister özel tamirhane isterse de yetkili servis olsun gittiğinizde muhatap olacağınız tamir bakım ekibinin; bilgisi, tecrübesi, iş etiği, teknolojiyi kullanabilme yeteneği ve servisin genel olarak teknolojik donanımının yeterli olup olmadığı olmalıdır.

İyi bir oto servisi formülize edilecek olursa;

İyi oto servisi = Usta personeller (bilgi-tecrübe-yetenik+iş etiği) + Servisin teknolojik donanımı + Uygun  maliyet + Servis personelinin genel insani davranışları ve iletişim kurabilme yetenekleri.

özel servisler

No comments:

Post a Comment

Yorumunuz İçin Teşekkürler

Powered by Blogger.